Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Drie tips voor het duurzaam werven van kandidaten

12 oktober, 2022

Duurzaam zijn in werving betekent het opnemen van milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde zaken in het wervingsproces. Maar hoe doe je dat? We geven je graag 3 tips.

  1. Inhuren op afstand: omarm werken op afstand en maak gebruik van technologie om virtuele interviews en beoordelingen uit te voeren. Dit vermindert de noodzaak voor kandidaten en recruiters om te reizen, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot en lagere transportkosten.
  2. Papierloze processen: minimaliseer het gebruik van papier door wervingsprocessen te digitaliseren. Gebruik online sollicitaties, digitale cv’s en elektronische handtekeningen voor documenten. Dit vermindert papierverspilling en bevordert de efficiëntie.
  3. Duurzame inkoop: werk samen met duurzame vacaturesites en platforms die zich richten op groene en ethische praktijken. Deze platforms geven doorgaans prioriteit aan bedrijven die zich houden aan milieubewust beleid en duurzaamheidsdoelen.

Anders Recruitment Services draagt bij aan een groenere toekomst en wil kandidaten aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. We inspireren graag anderen om ook toekomstbestendig te ondernemen. Door deze praktijken te implementeren, kan je als bedrijf duurzaamheid integreren in wervingsprocessen, bijdragen aan een groenere toekomst en kandidaten aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.