Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Vijf tips voor het duurzaam werven van kandidaten

12 oktober, 2023

Duurzaam zijn in werving betekent het opnemen van milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde zaken in het wervingsproces. Maar hoe doe je dat? We geven je graag 5 tips.
Een paar weken geleden gaven wij al drie tips voor het duurzaam werven van kandidaten;  inhuren op afstand, papierloze processen, duurzame inkoop en groene kantoorpraktijken. Vandaag geven wij je nog eens vijf tips.

  1. Evaluatie van kandidaten: Evalueer kandidaten niet alleen op basis van hun vaardigheden en kwalificaties, maar ook op hun afstemming met duurzaamheidswaarden. Overweeg hun ervaringen met duurzaamheidsinitiatieven of hun vermogen om bij te dragen aan groene praktijken binnen de organisatie.
  1. Diversiteit en inclusie: omarm diversiteit en inclusie in uw wervingspraktijken. Stimuleer het aannemen van kandidaten uit ondervertegenwoordigde groepen en creëer een werkplek die inclusief en rechtvaardig is en sociale duurzaamheid bevordert.
  1. Werknemersbetrokkenheid: Betrek werknemers bij duurzaamheidsinspanningen door een cultuur van verantwoordelijkheid voor het milieu te bevorderen. Moedig hen aan om ideeën en initiatieven te delen die afval kunnen verminderen, hulpbronnen kunnen besparen en duurzame praktijken kunnen bevorderen.
  1. Employer Branding: Benadruk de toewijding van uw organisatie aan duurzaamheid in uw employer branding-inspanningen. Breng uw groene initiatieven, maatschappelijke betrokkenheid en praktijken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen onder de aandacht om kandidaten aan te trekken die aansluiten bij uw waarden.
  1. Continue verbetering: bekijk en verfijn regelmatig uw wervingsprocessen om verbeterpunten te identificeren. Bewaak en meet de impact van uw duurzame initiatieven en voer de nodige aanpassingen door om de duurzaamheid van de rekrutering te verbeteren.

We inspireren graag anderen om ook toekomstbestendig te ondernemen. Door deze praktijken te implementeren, kan je als bedrijf duurzaamheid integreren in wervingsprocessen, bijdragen aan een groenere toekomst en kandidaten aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Meer informatie over onze recruitment services? Neem contact op.