Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Grumpy, de kameel

12 oktober, 2023

BLOG

De Grumpy!

Natuurfotografie ik hou ervan! Naast het voor de hand liggende feit dat ik een “nerd” van de natuur ben en altijd ben geweest, verbetert deze interesse mijn observatievaardigheden. Als fotograaf dien je bewust te zijn van je omgeving. Staat er iets in het beeld, hoe is mijn onderwerp te zien is mijn apparatuur juist ingesteld.. enz, enz.

Na weken rondzwerven in de woestijnen rond Jeddah kwam ik eindelijk het schip “de kameel” van de woestijn tegen. Natuurlijk heb ik de dingen om me heen gezien. aar altijd onderweg of in een slechte omgeving.
Deze groep liet duidelijk zien dat dieren allemaal verschillende persoonlijkheden hebben, één besloot op de een of andere manier dat ik niet zo cool was. Ze liep weg terwijl ik al rondlopend de rest van haar familie fotografeerden. Ik moet dan altijd wel bewegen om vervelende dingen zoals elektriciteitsmasten, de zon en mijn auto niet het beeld te laten verpesten. Deze humeurige dame besloot dat het genoeg was en liep recht op me af. En veranderde haar koers toen ik van positie veranderde. Toen ze besloot dat de afstand naar tevredenheid was, passeerde ze me. Uiteindelijk bleef ik wat hangen om de achterblijvers van de groep nog in beeld te nemen, dacht ze duidelijk dat ik het bericht niet begreep en keerde terug om het te herhalen. Tot dusver niets ongewoons en totaal irrelevant voor mijn openingsverklaring.

Voordat ik uit de auto stapte, observeerde ik het gebied, de dieren en vertelde mijn fotomaatje van de middag..dat is Grumpy, ze mag me niet. Het was in haar houding, haar houding haar alles. Zoals zo vaak bij mensen het geval is. Kijk naar houding, kijk naar de ogen… mensen weten het nauwelijks maar dat laat meer zien dan ze gewoonlijk willen.

Geïnteresseerd in meer feiten of afbeeldingen? Of mijn kleine ontmoetingen in rekrutering en natuur? Like en volg ons op LinkedIn & Facebook.