Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Als bedrijf is het net als in de liefde: je wilt de beste match, toch?

12 februari, 2024

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), de Rome(e)o en Julia(n) van de moderne arbeidsmarkt.

Als bedrijf is het net als in de liefde: je wilt de beste match, toch? Dus waarom niet gaan voor medemenselijk- en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Laat me je vertellen waarom dit de perfecte manier is om die geweldige nieuwe collega’s aan te trekken.

Stel je voor: jongeren op de arbeidsmarkt die dolenthousiast zijn om voor jouw bedrijf te werken. Waarom? Omdat jouw bedrijf niet alleen draait om geld verdienen, maar ook om het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Biodiversiteit, groene energie, diversiteit – dat zijn de thema’s die hun hart sneller laten kloppen. En geloof me, als ze dat kunnen combineren met hun job, maakt dat hun werkervaring niet alleen leuker maar ook betekenisvoller.

In de dynamische wereld van de arbeidsmarkt betreden nieuwe generaties, met name de romantische Millennials (1986-2000) en de gepassioneerde Generatie Z (2001-2015), de professionele arena. Ze hebben specifieke behoeften en prioriteiten, vergelijkbaar met wat ze in een liefdesrelatie zoeken: erkenning, autonomie en een job die écht impact heeft op hun omgeving of de wereld. Geef ze duidelijke doelen en relevante beloningen, en voilà, je hebt de perfecte match gevonden!

Persoonlijke ontwikkeling is ook zo’n dingetje voor deze generaties. Ze willen niet alleen leren binnen hun huidige functie, maar ook als individu groeien. Dus, geef ze ruimte voor ontwikkeling, punt! En dan hebben we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), de Romee/Romeo en Julia(n) van de moderne arbeidsmarkt. Millennials en Generatie Z willen een relatie met een bedrijf dat streeft naar een betere toekomst, met duurzaamheidsdoelen als minder CO2-uitstoot, diversiteit en inclusiviteit. Met medemenselijk ondernemen laat je jonge professionals bewust worden van de behoeften van anderen. Dit zorgt niet alleen voor sterke relaties binnen de organisatie, maar ook voor een liefdevolle werkomgeving met minder ziekteverzuim en personeelsverloop.

Als we we eerlijk zijn, de traditionele hiërarchie is als een verouderd liefdesliedje. Leiderschap op basis van expertise is precies waar deze jonge talenten naar op zoek zijn. Een goede werk-privébalans is als een date, belangrijk voor alle generaties. Millennials omarmen de work-life integration, waarbij de grens tussen werk en privé vervaagt. Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zijn daarom essentieel.

Dus, bedrijven, als je écht wilt scoren bij jong talent, omarm dan dat medemenselijk ondernemen als een liefdesverklaring. Het creëert niet alleen een cultuur van samenwerking en sociale verantwoordelijkheid, maar legt ook het fundament voor toekomstig zakelijk succes en een positieve impact op de samenleving. Denk aan immateriële beloningen en een inspirerende werkomgeving. Opleidingen, kwaliteit van lunch en koffie, maaltijden bij overwerk – het zijn die extraatjes waar Generatie Y en Z waarde aan hechten, als liefdevolle gebaren.

Dus, als je als bedrijf liefde wilt vinden in de vorm van getalenteerde en gepassioneerde medewerkers, kies dan voor medemenselijk- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij van ANDERS Recruitment Services zijn er om jullie te helpen het juiste talent te vinden dat perfect bij jullie bedrijf past. Laten we samen die fantastische liefdevolle toekomst tegemoet gaan!